Трансформації в армійському харчуванні: оновлені стандарти та вимоги


Аудит закупівель виявив проблеми в харчуванні військових, які були усунені для підвищення якості постачання.

Завдяки всебічному аналізу, який був проведений Департаментом політики закупівель, КСЛ та ГУКОЗ, ми виявили та усунули наступні недоліки:

1. Встановлені мінімальний розмір калорійності на продукти харчування. Бо раніше постачальник, розцінюючи каталог, встановлював їх самостійно. Тому співвідношення білків, жирів, вуглеводів плавало. І ми просто не докормлювали бійця.

2. Оновлені описи продуктів харчування, у яких норми води при заморожуванні, переважно м'яса та риби, взяті з ДСТУ, є мінімальними. Ми особисто спостерігали ситуацію, коли за 1 тонну курятини ми сплачували за 180 кг води (на етикетці було вказано, що 18% – це вода).

3. Переглянуті норми сезонності. Це повʼязано з тим, що південні області, зараз частково в окупації. І те, що було нормально до повномасштабної війни, зараз нереально.

4. У контракт на постачання продуктів харчування включено умови для перевірки кожної партії консервів.

Ми повинні перейти від базового постачання армії до забезпечення її більш високої якості. Нові закупівлі ДОТ здійснюватимуться за новими стандартами.

Related posts