Як приготувати рис для суші: шеф-кухар поділилася легким і економічним рецептом


Тепер вам не потрібно буде більше замовляти суші з ресторану, оскільки за допомогою цього рецепту ви зможете легко приготувати ідеальний рис і доповнити його вашими улюбленими інгредієнтами.

Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася секретами приготування бездоганного рису для суші, а також представила рецепт неймовірно смачних суші-бургерів.

"Після того, як ви спробуєте цей рецепт, ви більше не будете замовляти суші з ресторанів. По-перше, це неймовірно легко, я детально поясню всі тонкощі, тож у вас все вийде на відмінно. По-друге, ви зможете додавати свої улюблені інгредієнти," - підкреслила шеф-кухар.

Вам не знадобиться витрачати гроші на спеціальний рис для суші, який у супермаркетах коштує значно дорожче, ніж звичайний. Крім того, вам не потрібно буде шукати рисовий оцет, адже його легко можна замінити яблучним.

Щоб приготувати рис для суші та ролів, шеф-кухар бере такі інгредієнти:

Рис промиваємо під струменем води, поки вона не стане прозорою. Потім зливаємо всю воду та заливаємо рис свіжою.

"Вода має покрити рис і бути трішки вище (на 1,5 пальці). В мене це було 250 г води", - пояснила шеф-кухар.

Для оптимального приготування рису рекомендується використовувати каструлю з міцним дном. Спочатку ставимо рис варитися під кришкою, активуючи вогонь, і готуємо його протягом точно 15 хвилин. Після закінчення цього часу знімаємо каструлю з плити, але залишаємо рис під кришкою ще на 20 хвилин для усунення залишкової вологи.

Щоб приготувати заправку, комбінуємо оцет, сіль і цукор, а потім нагріваємо цю суміш до моменту, коли всі інгредієнти розчиняться. Кип'ятити не слід.

До готового рису додаємо заправку, добре перемішуємо - і рис для суші готовий. Можете готувати з нього роли, або суші-бургер. Рецепт суші-бургеру на відео:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений десерт осені: простий рецепт яблучного пирога з ароматною корицею.

Related posts