Станьте справжнім "чемпіоном": приготуйте улюблену страву Кріштіану Роналду – "тріску бакаляу-а-браш"!
Оскільки дружина знаменитого футболіста Кріштіану Роналду несподівано потрапила до лікарні, гравцеві, ймовірно, доведеться взяти на себе усю відповідальність за приготування їжі для своєї родини.
Безумовно, у Кріштіану є багато асистентів, які йому допомагають, але оскільки "Тріска бакаляу-а-браш" є його улюбленою стравою, можна бути впевненим, що іноді він сам готує цю страву.
Ресурс Shuba ділиться інформацією про процес приготування піци. Серед популярних страв португальської кухні виділяється "бакаляу-а-браш" – це смачна комбінація тріски, картоплі та яєць. Приготування цієї страви є доволі легким.
Складники (на 4 порції):
Цибуля жовта ріпчаста -- 2 шт.
Картопля вагою 200 грамів.
Четыре зубчика чеснока.
Курячі яйця -- 5 одиниць.
Оливки без кісточок — 50 грамів
Петрушка, свежий пучок весом 20 граммов.
Тріска, вагою 500 грамів.
Олія об'ємом 300 мілілітрів
Олія оливкова - 50 мл
Метод приготування:
Спершу ретельно промийте картоплю, очистіть її від шкірки та наріжте на максимально тонкі смужки. Можна використати тертку для чипсів, спочатку нарізавши картоплю на пластини, а потім подрібнити їх у вигляді соломки на дошці. Після цього промийте отриману картопляну соломку під проточною водою і відкиньте на друшляк, щоб зайва волога стекла. Нарешті, обсушіть картоплю, розклавши її на чистому тканинному рушнику.
Далі треба обсмажити картоплю. Для цього опустіть картоплю в киплячу олію (170°C) та потримайте там до 30 секунд або стільки, скільки потрібно до утворення золотаво-коричневої скоринки. Відкиньте смажену картоплю на паперовий рушник, посоліть і поперчіть.
Після цього очистіть і наріжте цибулю та часник на тонкі скибочки (можна скористатися терткою для спрощення процесу).
Спершу очистіть рибу від луски, видаліть голову та кістки. Поріжте її на невеликі шматочки. У каструлю налийте воду і додайте свої улюблені ароматні трави, доведіть до кипіння. Потім опустіть шматочки риби у киплячу воду, накрийте каструлю кришкою, зніміть з вогню та дайте настоятися протягом 10 хвилин. Після цього вийміть рибу на дошку або тарілку та дайте їй охолонути протягом 15 хвилин.
Далі в каструлю додайте оливкову олію. Туди ж покладіть подрібнену цибулю і лавровий лист, потім тушкуйте на середньому вогні протягом 2-3 хвилин. Приправте цибулю сіллю та перцем, добре перемішайте.
Коли цибуля стане м'якою і набуде золотисто-коричневого кольору, введіть часник і гарненько перемішайте. В окремій мисці розбийте яйця і збийте їх за допомогою вінчика. З охолодженої тріски обережно зніміть шкірку та розділіть рибу на невеликі шматочки. Не забудьте промити петрушку і нарізати її дуже дрібно.
Коли часник у каструлі набуде легкого коричневого відтінку, вилийте туди збиті яйця. Зменште вогонь до мінімуму і ретельно перемішуйте все в каструлі. Додайте рибу і продовжуйте мішати, поки яєчна суміш не почне загусати. Вимкніть вогонь. Потім додайте картоплю до рибної суміші і добре перемішайте всі інгредієнти. Завершіть страву, посипавши її нарізаною петрушкою.
Смачного!
Нещодавно "ФАКТИ" ділилися рецептом смачного рибного супу, що походить з Норвегії. Ця страва стане ідеальним доповненням до вашого столу в прохолодні осінні вечори.