Рецепт курячого рулету зі смаком Шрі-Ланки: блюдо, яке вразить навіть найвибагливіших шеф-кухарів.
За словами шеф-кухаря, приготування цієї страви займає приблизно годину.
Рецепт рулету з ковбасою належить зірці британського кулінарного шоу "Bake Off" Саку Чандрасекарі, який є шрі-ланкійською версією класичної страви з начинкою з курки карі та карамелізованої цибулі, пише Express.
"Я готувала страви шрі-ланкійської кухні для чаювань під час крикетних матчів та вечірок зі збору коштів у нашому місцевому клубі, куди мій чоловік приєднався кілька років тому. Після участі у Великому Британському конкурсі випічки у мене більше немає жодних причин не займатися випічкою! Ці курячі рулетики з карі, карамелізованою цибулею та ковбасою стали моїм улюбленим варіантом для крикетного чаювання, адже вони привносять смаки моєї кухні в клуб", - ділиться кулінар.
На початку підготуйте два дека, застеливши їх антипригарним папером, і відкладіть убік. Щоб приготувати карамелізовану цибулю, розігрійте олію з вершковим маслом на середньому вогні в антипригарній сковороді. Далі додайте нарізану цибулю та щіпку солі, і готуйте протягом 10 хвилин, помішуючи, поки цибуля не стане м'якою.
Далі введіть бальзамічний оцет, подрібнений часник, чилі у порошку та чорний перець. Тушкуйте суміш на повільному вогні протягом 20 хвилин, періодично помішуючи, поки вона не почне карамелізуватися. Потім перенесіть готову масу в велику миску для охолодження.
Коли маса охолоне, розмеліть її в курячий фарш, додайте коріандр, каштани, карі-порошок, чорний перець, чилі-порошок і сіль. Ретельно все перемішайте до однорідної консистенції.
Потім розділіть суміш на дві частини та сформуйте з кожної ковбаску довжиною близько 30 см. Загорніть у харчову плівку та поставте у холодильник на 15 хвилин. Розкачайте листкове тісто у прямокутник розміром 33х38 см та розріжте вздовж навпіл. Потім покладіть по одній ковбасці вздовж кожної смужки тіста, змастіть краї яйцем, скрутіть рулетом та заклейте. Так само зробіть з іншою смужкою.
Викладіть на підготовлені листи і поставте у холодильник на 30 хвилин. В той час розігрійте духовку до 180°C з вентилятором.
"Відріжте кінці поліна і наріжте їх на 6 частин (за бажанням). Зверху зробіть три надрізи на кожному шматочку. Розкладіть їх на деко, змастіть яйцем, посипте кунжутом і випікайте близько 30 хвилин до досягнення золотистої скоринки та готовності. Дайте охолонути протягом 10 хвилин перед подачею в теплому вигляді або повністю охолодіть і подавайте з солодким соусом чилі або кетчупом", - зазначили в Express.
Раніше кухарка розповіла, як приготувати кремовий омлет всього за 10 хвилин. Вона зазначила, що ключем до приготування більш пишного омлету є майонез, адже олії в ньому взаємодіють з яєчними білками.
Кулінар Джеймс Мартін також розкрив свій рецепт швейцарського рулету, який можна легко створити в домашніх умовах. Для цього смачного десерту потрібно всього кілька інгредієнтів.