Що можна створити з зелених помідорів: нотуйте надійний рецепт зимового делікатесу.
У багатьох на городах досі залишаються зелені помідори, які не встигли достигнути у теплі сонячні дні.
Зберегти врожай можна завдяки цьому перевіреному рецепту, який здивує особливим смаком у холодні зимові вечори. Така закуска з'їдається одією із перших серед літніх заготовок.
Gazeta.ua ділиться рецептом зелених помідор, які можна закрити на зиму з часником та болгарським перцем.
Зелені помідори з болгарським перцем
Для однолітрової банки потрібно додати одну таблетку аспірину, а для дволітрової - вже дві таблетки.
Готового маринаду вистачає приблизно 6 літрових банок.
Як створити страву
Помідори ретельно промити і розрізати на чотири частини. Болгарський перець слід нарізати тонкими смужками, а зелень разом із часником подрібнити.
У підготовлені чисті банки поміщаємо лавровий лист і горошини чорного перцю. Далі додаємо помідори, заповнюючи ємності приблизно на третину.
Наступним кроком викладаємо шар подрібненого часнику, зелені та болгарського перцю. Після цього знову розміщуємо шар помідорів, а потім знову додаємо часник, зелень і перець. Завершуємо страву останнім шаром помідорів.
ОЗНАЙОМТЕСЬ ТАКОЖ: Спосіб приготування зелених помідорів: пікантна закуска на зимовий період.
Приготуємо маринад.
У каструлю заливаємо воду, всипаємо цукор, сіль і вливаємо оцет. Добре перемішуємо і ставимо на вогонь, доводячи до кипіння. Кип'ятимо протягом 1-2 хвилин.
У кожну банку кладемо таблетку аспірину.
Готовий маринад заливаємо в банки, швидко накриваємо кришками і закручуємо банки.