Продукти, що негативно впливають на кишечник і руйнують мікробіом - Health 24
Продукти, що містять значну кількість рафінованого цукру, шкідливих жирів та оброблених компонентів, можуть мати негативний вплив на здоров'я вашої кишкової системи. Їх часто класифікують як "запальні", оскільки вони здатні викликати запальні реакції в організмі.
Регулярне вживання цих "запальних продуктів" може викликати запальні процеси в травній системі. Це, в свою чергу, призводить до дискомфорту та відчуття здуття живота, а також порушує баланс мікробіоти кишечника.
Зверніть увагу: щоб дізнатися, чи є проблеми з печінкою, просто ретельно огляньте свої руки.
У майбутньому це може призвести до серйозніших розладів травлення, таких як синдром ненормальної кишки та інші хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту. Тому важливо усвідомлювати, які продукти слід виключити з меню, щоб запобігти виникненню таких проблем.
Штучні підсолоджувачі, які часто додають для покращення смаку і з метою зниження калорійності, можуть порушити баланс кишкових бактерій.
Здебільшого перероблені продукти має низький вміст клітковини, багато цукру та мало поживних речовин. Часто вони містять штучні підсолоджувачі та цукрові спирти, такі як еритритол, які можуть порушити роботу кишечника.
Цукрові спирти здатні "привертати" воду у травникову систему, що може призвести до небажаних ефектів: відчуття тяжкості в животі, діарея, підвищене газоутворення та спазми в шлунку. Крім того, вони можуть впливати на баланс корисних і шкідливих мікроорганізмів у мікробіомі.
У десертах зазвичай спостерігається недостатня кількість харчових волокон, які відіграють важливу роль у підтримці здорового травлення та збалансованого мікробіома кишечника. Низький вміст клітковини в раціоні може загальмувати процес травлення і стати причиною запорів.
"Фахівці застерігають, що кондитерські тістечка можуть спричиняти запалення та негативно впливати на здоров'я кишечника через значну кількість цукру і рафінованого борошна."
Добавки, консерванти та брак клітковини в таких продуктах можуть мати згубний вплив на мікробіом кишечника. Для підтримки належного травлення, ефективного засвоєння поживних речовин і нормального функціонування імунної системи важливо мати здоровий мікробіом.
Нарушення цього балансу здатне викликати посилення запальних процесів, труднощі з травленням та підвищення ризику метаболічних розладів. Часто курячі крила обробляють різноманітними соусами та сиропами, що містять жири та добавки, які негативно впливають на баланс кишкових мікробів. Крім того, така їжа може сприяти набору зайвої ваги.