Унікальний рецепт зимових маринованих грибів від досвідчених грибників.
Гриби можна готувати різними способами: їх смажать, варять або солять. Проте, якщо ви прагнете зберегти їхній смак та текстуру на тривалий період, найкращим варіантом буде маринування.
У цій статті OBOZ. UA розповість про простий і смачний рецепт консервації грибів.
Складові частини
Для успішного маринування грибів підготуйте наступні складники:
Як консервувати
Очищайте гриби, нарізайте їх на шматочки потрібного розміру, потім викладіть у велику каструлю і залийте водою, залишаючи приблизно 5-6 сантиметрів вільного простору зверху. Доведіть воду до кипіння і варіть гриби на низькому вогні приблизно одну годину. Не забувайте регулярно знімати піну.
Поки вода закипає, займіться приготуванням розсолу. В окремій каструлі змішайте сіль, цукор та оцет з водою. Доведіть цю суміш до кипіння.
Після того як гриби будуть готові, злийте їх воду і щільно розмістіть у попередньо стерилізованих банках. Додайте до кожної банки лавровий листок і кілька горошин чорного перцю. Заповніть банки гарячим розсолом, залишаючи приблизно сантиметр вільного простору. Потім закрийте банки кришками і стерилізуйте їх у каструлі з водою протягом 20 хвилин після закипання. Наприкінці в кожну банку влийте одну столову ложку оцту та щільно закрутіть кришки.
Перш ніж відправляти консервовані гриби в комору, дайте банкам охолонути.
Нещодавно OBOZ.UA ділився порадами щодо приготування бездоганного тосту з авокадо.