Сочевичні котлети з горошком. Сьогоднішній рецепт.
Дієтологи рекомендують включати бобові в свій раціон щонайменше двічі на тиждень. Якщо ви шукаєте альтернативи квасолі, спробуйте приготувати смачні та корисні котлети з сочевиці, які стануть відмінним доповненням до вашого меню.
Складові:
Для приготовления соуса:
Метод приготування
Сочевицю відваріть до готовності в підсоленій воді протягом 15-20 хвилин. Горошок відварить в киплячій воді протягом 10 хвилин. Горошок і варену картоплю потовчіть пресом для картоплі, ідеться в рецепті шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Очистіть цибулю та наріжте її дрібними шматочками, а моркву натріть на великій терці. Обсмажте овочі на сковороді з олією до моменту, коли цибуля стане прозорою. Додайте варену сочевицю і тушкуйте суміш ще 2-3 хвилини. Потім перекладіть отриману засмажку в каструлю і подрібніть її за допомогою блендера до консистенції пюре.
У великій мисці поєднайте горохово-картопляне пюре з овочевою підсмажкою. Додайте туди молотий кмин, сіль та перець на свій смак. З отриманої суміші сформуйте невеличкі котлетки, обваляйте їх у панірувальних сухарях і обсмажте на сковороді з олією до появи апетитної золотистої скоринки.
Приготуйте соус, об'єднавши йогурт, оливкову олію та дрібно нарізаний зубчик часнику. Подайте котлети в супроводі цього смачного соусу.
Більше оригінальних страв у рубриці "Рецепти"