Переваги розмарину: регулюйте рівень холестерину за допомогою натуральних трав і спецій - Health 24


Включення трав і спецій до страв не лише збагачує їх смак, але й підвищує їхню поживну цінність та корисність. Наприклад, використання трав замість насичених жирів, таких як олія, може бути ефективним способом зниження рівня холестерину.

Хоча існує обмаль наукових даних, які підтверджують, що певні рослини здатні знижувати рівень холестерину, фахівці рекомендують використовувати розмарин як приправу з кількох причин. Як зазначає Джордан Хілл, дієтолог із Top Nutrition Coaching, це питання варто розглянути більш детально, про що повідомляє Здоров'я 24.

Ознайтеся також: Уникайте вживання такої картоплі: два симптоми, які свідчать про те, що овочі можуть бути отруйними та небезпечними для здоров'я.

Справа в тому, що розмарин є джерелом антиоксидантів, а також прекрасно гармонує з оливковою олією, яка містить багато мононенасичених жирів. Це поєднання може сприяти підвищенню рівня "корисного" холестерину та зменшенню "шкідливого".

Розмарин багатий антиоксидантами, які допомагають зменшити запалення та окислювальний стрес, що, у свою чергу, сприяє запобіганню окислення "поганого" холестерину, стверджує Джордан Хілл.

Він наводить дослідження яке виявило, що учасники, які споживали розмарин, мали нижчий рівень "поганого" холестерину і вищий рівень "хорошого". Це пов'язується з антиоксидантними властивостями розмарину, включаючи карнозол, карнозинову кислоту та інші сполуки.

Впровадження розмарину в приготування їжі може збагатити страви поживними речовинами, знизити потребу в додаткових жирах та надати їм глибокий смаковий та ароматичний профіль.

Для покращення здоров'я серця фахівці з харчування рекомендують збільшити вживання продуктів, що містять омега-3 жирні кислоти та клітковину, водночас зменшуючи споживання насичених жирів. Особливо це актуально для людей, які мають підвищений рівень холестерину; їм слід уважно стежити за кількістю насичених жирів, які часто зустрічаються в молочних виробах, жирній їжі та червоному м'ясі. Проте, якщо виникає бажання насолодитися червоним м'ясом, лікарі рекомендують обирати більш нежирні варіанти і використовувати трав'яні маринади для підкреслення смакових якостей.

Трави, зокрема розмарин, не лише збагачують страви ароматом і смаком, але й сприяють розм'якшенню м'яса. Додавання розмарину до маринадів може також зменшити ймовірність виникнення канцерогенних речовин під час грилювання м'яса. Крім того, використання сушеного розмарину під час приготування надає аналогічні корисні ефекти, як і свіжий розмарин.

Related posts