Оптимальне поєднання вівсянки для прискорення схуднення: поради дієтолога
Якщо ви ще не включили вівсянку до свого щоденного меню, то зараз найкращий момент це зробити. Ця легка у приготуванні страва має безліч переваг для вашого здоров'я: вона сприяє контролю ваги, покращує роботу кишечника, а також допомагає знижувати рівень холестерину та ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Важливою перевагою вівсянки є можливість збагачувати її різноманітними корисними інгредієнтами, що не лише сприяють покращенню загального здоров'я, але й можуть сприяти швидшій втраті зайвих кілограмів. Головне - правильно підбирати ці добавки. Список таких інгредієнтів опублікований на сайті eatthis.com.
Для тих, хто прагне швидшого досягнення своїх цілей у схудненні, дієтолог Лорен Манакер пропонує свою улюблену комбінацію інгредієнтів для вівсянки - волоські горіхи, ягоди та насіння чіа.
"Найефективніший підхід до схуднення - це поєднання корисних жирів, білків і вуглеводів, багатих на клітковину", - зазначає вона.
Грецькі горіхи
У 28 грамах волоських горіхів міститься 4 грами білка, 2 грами клітковини та 18 грамів корисних жирів, включаючи омега-3 жирні кислоти, які відомі своєю протизапальною дією і знижують ризик ожиріння.
"Грецькі горіхи містять чудові поживні речовини, які сприяють контролю ваги: здорові жири, білок та клітковину, що дають тривале відчуття ситості", - каже Манакер.
Наукове дослідження виявило, що вживання смузі, до складу якого входять 14 волоських горіхів, два рази на місяць протягом п'яти днів, значно активізувало область мозку, яка відповідає за регулювання апетиту, у порівнянні з контрольною групою, яка не споживала горіхи.
Ягоди
Ягоди не тільки додають солодкість, але й забезпечують організм важливими поживними речовинами. Вони багаті на клітковину та антиоксиданти, які допомагають знизити ризик ожиріння. Наприклад, ½ склянки малини містить майже 5 грамів клітковини, а чорниці - 2 грами. Крім того, споживання свіжих фруктів сприяє зниженню ваги.
Одне з досліджень показало, що додавання ожини до харчування підвищує рівень спалювання жиру і покращує чутливість до інсуліну.
Насіння чіа
Насіння чіа вирізняється високим вмістом білка, корисних жирів і клітковини. Лише дві столові ложки цього продукту забезпечують 5 грамів білка і 10 грамів клітковини, що сприяє тривалому відчуттю ситості. Одне з досліджень показало, що особи, які додавали насіння чіа до свого раціону з низьким вмістом калорій, втрачали більше ваги та зменшували об'єм талії порівняно з тими, хто не споживав цей суперфуд.
Це дослідження демонструє, що включення насіння чіа у збалансовану дієту може допомогти досягти швидших результатів у схудненні.