Існує п'ять методів, які допоможуть зберегти квасолю на зимовий період, щоб уникнути появи будь-яких шкідників.
Дізнайтеся, як правильно зберігати квасолю
Багато господарок після збирання врожаю квасолі, запитують, як правильно зберігати ці боби, щоб у них не завелися шкідники. Є багато способів та місць, куди можна покласти суху зрілу квасолю, проте не всі вони вдалі. "Телеграф" вже розповідав, чи можна зберігати часник у холодильнику, а сьогодні ділиться, як правильно зберігати квасолю на зиму, щоб захистити її від усілякої "живності".
Виявилося, що існує цілих п'ять надійних методів та засобів для зберігання цих бобів, повідомляє ТСН. Запрошуємо ознайомитися з ними ближче.
Заморожування може стати відмінним рішенням. Воно підходить не тільки для молодої м'якої квасолі, але і для зрілої та сухої. Складіть боби в пакети і відправте в морозилку, тоді взимку вона буде свіжою.
Скляна ємність з герметичним кришкою стане відмінним рішенням для зберігання квасолі. Насипте квасолю в банку, додайте зубчик часнику і щільно закрийте кришку — таким чином, ваш урожай залишиться в безпеці від шкідників.
Пластикова ємність стане чудовим вибором для зберігання добре висушеної чистої квасолі. На дно можна додати часник і лавровий лист, які допоможуть відлякати шкідників, не впливаючи на смакові якості бобів.
Квасолю можна зберігати на горищі чи в підвалі, залишивши її в стеблах. Для захисту від щурів та інших шкідливих комах, слід покласти висушений кріп між стеблами квасолі.
Сушіть зібрану квасолю в духовці — висока температура сприятиме усуненню будь-якої "живності" та личинок, які можуть бути в бобах. Після цього перенесіть квасолю в скляні банки або пластикові контейнери з кришками.
Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно зберігати моркву після збирання врожаю. Так вона не зав'яне і не проросте.